Zadenbeurs zaterdag 24 februari

Er komt een hele leuke zaden / workshop beurs naar Rotterdam, aanstaande zaterdag 24 februari in Blue City (oude tropicana). Entree is op donatie! Zie ook https://reclaimtheseeds.nl/
Poster A3 Reclaim the seeds & ERGroeit_SM

Geplaatst in Geen categorie | Reacties staat uit voor Zadenbeurs zaterdag 24 februari

Workshop Natuurlijk Moestuinieren + Nieuwjaarsborrel 2018

Net als afgelopen januari bieden bestuur en beheergroep op zondag 21 januari weer een workshop Natuurlijk Moestuinieren + Nieuwjaarsborrel aan!

Tijdens deze gratis workshop leert Max de Corte (buurtmoestuinexpert en pionier in de Rotterdamse permacultuur beweging) je een aantal basisprincipes uit de permacultuur waarmee je jouw moestuin op een natuurlijke en milieuvriendelijke manier productief en gezond kunt maken. Op korte termijn, maar vooral op lange termijn.

Max de Corte: “ Ik wil je eigen eten verbouwen voor iedereen toegankelijk maken en mensen kennis laten maken met een manier van lange termijn werken en denken volgens de principes van de permacultuur (een integrale ontwerpmethode/filosofie geïnspireerd op de kringloop van de natuur).”

Voor info over Max de Moestuinman, kijk op zijn website

Nieuwjaarsborrel
Op de Nieuwjaarsborrel, die plaatsvindt na de workshop, drinken we een glaasje op het nieuwe jaar en het nieuwe tuinseizoen. Een mooie gelegenheid om je medetuinders te ontmoeten en plannen en ideeën uit te wisselen. Alle leden van de Gordelwegtuinen zijn van harte welkom.

Graag tot ziens op zondag 21 januari in ons clubhuis!

Aanvang Workshop: 14.30 u (workshop duurt 1,5 uur)
Aanvang Nieuwjaarsborrel: 16.00 u
Entree: gratis!

tuin

Geplaatst in Geen categorie | Reacties staat uit voor Workshop Natuurlijk Moestuinieren + Nieuwjaarsborrel 2018

Workshop de Natuurlijke Moestuin + Nieuwjaarsborrel zondag 29 januari

We hebben een Nieuwjaarsborrel + Natuurlijke Moestuin workshop georganiseerd op zondag 29 januari, waarover hieronder meer. Hopelijk kunt u erbij zijn om met ons het glas te heffen!

Moestuinieren is niet makkelijk. Toch kun je met beperkte kennis en/of ervaring een heel eind komen. Tijdens deze gratis workshop leert Max de Corte (buurtmoestuinexpert en pionier in de Rotterdamse permacultuur beweging) je een aantal basisprincipes uit de permacultuur waarmee je jouw moestuin op een natuurlijke en milieu vriendelijke manier productief en gezond kunt maken. Op korte termijn, maar vooral op lange termijn.

Max de Corte: “ Ik wil je eigen eten verbouwen voor iedereen toegankelijk maken en mensen kennis laten maken met een manier van lange termijn werken en denken volgens de principes van de permacultuur (een integrale ontwerpmethode/filosofie geïnspireerd op de kringloop van de natuur).”

Voor info over Max de Moestuinman, kijk op zijn website

Nieuwjaarsborrel
Op de Nieuwjaarsborrel, die plaatsvindt na de workshop, drinken we een glaasje op het nieuwe jaar en het nieuwe tuinseizoen. Een mooie gelegenheid om je medetuinders te ontmoeten en plannen en ideeën uit te wisselen.

Alle leden van de Gordelwegtuinen zijn van harte welkom. De gratis workshop en de borrel word u aangeboden door de Beheergroep. Graag tot ziens op zondag 29 januari in ons clubhuis!

Aanvang Workshop: 14.30 u (workshop duurt 1,5 uur)
Aanvang Nieuwjaarsborrel: 16.00 u
Entree: gratis!

Geplaatst in Geen categorie | Getagged | Reacties staat uit voor Workshop de Natuurlijke Moestuin + Nieuwjaarsborrel zondag 29 januari

Datum ALV vergadering

Op dinsdagavond 13 december is er weer een Algemene Leden Vergadering. Aanvang is 19.30 u. Tot dan!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties staat uit voor Datum ALV vergadering

Zadenruil zaterdag 2 april

zadenruilOp zaterdag 2 april is er in de ochtend weer een Tuindag waarop we gezamenlijk onderhoud doen. Na afloop organiseren we een zadenruil. Komt allen en neem je overtollige zaden, knollen, stekjes etc. mee! Wie weet kan je er iemand blij mee maken.

Tot zaterdag de 2e!

De Beheergroep

Geplaatst in Geen categorie | Reacties staat uit voor Zadenruil zaterdag 2 april

Tuindagdata 2016 bekend

lekker lunchen met zn allen tijdens de Tuindag hoort er ook bij!

Lekker lunchen met zn allen tijdens de Tuindag hoort er ook bij!

Op de gemeenschappelijke Tuindagen onderhouden we de paden, het gereedschap en de opstallen.

Alle tuindagen beginnen om 9.30 uur. De pauze is van 11.00 tot 11.30 uur. Vanaf 12.45 u is er soep en kan men het kaartje laten aftekenen en wordt de naam van de tuinder op de lijst gezet.

De tuinders die ook op zaterdag of zondag werken kunnen met het bestuur afspraken maken om door de weeks iets voor de vereniging te doen. De tuindagen worden voor het gehele jaar vastgelegd, dit zijn de data voor 2016:

Zondag 21 februari
Zaterdag 2 april
Zaterdag 7 mei
Zondag 19 juni
Zaterdag 10 september
Zondag 23 oktober

Geplaatst in Geen categorie | Reacties staat uit voor Tuindagdata 2016 bekend

Lezing ‘Werken aan een gezonde bodem’ door Marc Siepman

HetBodemvoedselweb250Op donderdagavond 2 april organiseren we de lezing ‘Werken aan een gezonde bodem‘, gegeven door Marc Siepman.

Wat gebeurt er allemaal in onze bodem? Wat leeft daar en wat doen deze organismen voor onze planten? Hoe kun je een bodem creëren waardoor jouw (moes)tuin gaat floreren? Hoe werkt compostering? Marc Siepman neemt je tijdens deze lezing mee op een reis door de bodem.

Marc Siepman is expert op bodemgebied, hij geeft door heel Nederland en België de populaire cursus Humisme. Daarnaast heeft hij meerdere boeken over de bodem vertaald in het Nederlands, zoals Het Bodemvoedselweb, dat uiteraard deze avond ook te koop is.

Gezien de vele vragen die er nog leven over hoe we de grond op Gordelwegtuinen kunnen verbeteren komt deze lezing dus als geroepen. Ook niet-tuinders kunnen deelnemen aan de lezing. De entree is basis van een donatie achteraf, geef je wel even op via onderstaand formulier.

Lees hier alvast een boeiend artikel van Marc, toepasselijk getiteld ‘Alle kleine beestjes helpen’

Informatie:
Donderdag 2 april
Aanvang: 19.15 u
Start: 19.30 u
Entree: na afloop door middel van donatie
Adres: Gordelweg 242, Rotterdam

Geef je op via onderstaand formulier:

Aanmelden

 

Verificatie

Geplaatst in Geen categorie | Reacties staat uit voor Lezing ‘Werken aan een gezonde bodem’ door Marc Siepman