Recepten

Recept voor courgette-koek
Door Ellen de Haan

Nodig:
-courgette
-meel
-knoflook, (peper, zout)
-olie
-kaas, feta of andere
-eventueel een ei, maar zonder kan ook.

Was de courgette maar schil ze niet. Snijd de courgette in stukken en zet ze op met water en bouillonpoeder. Geperste knoflook toevoegen, en peper, eventueel zout. Als het kookt laag zetten en hooguit 5 minuten laten koken. Even prikken met een vork of ze gaar zijn, anders even laten nagaren met de deksel erop. De bouillon afgieten en bewaren of opdrinken.

De gare courgette pureren en vermengen met meel (of bloem) en roeren tot er een luchtige massa ontstaat. Eventueel een ei toevoegen. Een vuurvaste schaal insmeren met olie en de massa daarin overhevelen. 15 tot 20 minuten op 200 graden en dan is het klaar. Ik had er nog krenten doorheen gedaan, omdat ik houd van iets zoets door het hartige. Misschien een welkome variatie?
Ellen